Kastelen in Kroatie

Kastelen in Kroatië zijn een belangrijk onderdeel van de rijke geschiedenis van het land. Kroatië heeft talloze kastelen die variëren van middeleeuwse burchten tot prachtige paleizen uit de baroktijd. Deze kastelen zijn niet alleen historische bezienswaardigheden, maar zijn ook een belangrijk cultureel erfgoed dat wordt gekoesterd door de Kroatische bevolking.

Een van de meest opvallende kastelen in Kroatië is het Trakošćan-kasteel, dat zich bevindt op een heuveltop in de regio Zagorje. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en heeft door de eeuwen heen vele eigenaren gekend, waaronder de beroemde Kroatische dichter en politicus Drašković. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor het publiek en kun je er genieten van een prachtig uitzicht over de omliggende landschappen.

Een ander indrukwekkend kasteel in Kroatië is het fort van Dubrovnik, dat bekend staat als de “Parel van de Adriatische Zee”. Dit middeleeuwse kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en diende als een belangrijke verdedigingsstructuur voor de stad Dubrovnik. Het kasteel is nu een UNESCO-werelderfgoed en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Andere kastelen die een bezoek waard zijn, zijn onder meer het fort van Klis, dat zich op een strategische locatie boven Split bevindt en werd gebruikt als verdediging tegen de Ottomaanse invasies, en het kasteel van Ozalj, dat dateert uit de 16e eeuw en bekend staat om zijn prachtige barokke architectuur.

Kortom, kastelen zijn een belangrijk onderdeel van de Kroatische geschiedenis en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in middeleeuwse architectuur, of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, een bezoek aan een kasteel in Kroatië is een ervaring die je niet wilt missen.

Kastelen in Kroatië :

1. Trsat Castle

Trsat Castle

Meer informatie

2. Starigrad Fortress

Meer informatie

3. Trakoscan Castle (Dvor Trakoscan)

Kasteel Trakošćan is een kasteel in het noorden van Kroatië die dateert uit de 13e eeuw. Het werd gebouwd als een vrij klein observatie fort om de weg van Ptuj naar de Bednja-vallei te bewaken. De goede locatie van de vesting en de observatietoren maakte het veilig en gemakkelijk te verdedigen.

Meer informatie

4. Kastela

Meer informatie

5. Old Castle – Stari Grad

Meer informatie

6. Tvrdalj Castle

Meer informatie


Leuke landgoedspullen


Leuke landgoedspullen